Flyg Stockholm – New York

Numer går det endast att flyga direkt till New York från Stockholm i Sverige. Tidigare har det varit möjligt att även flyga från Landvetter i Göteborg.

SAS och Continental trafikerar sträckan Stockholm – New York. Båda flyger till flygplatsten Newark (EWR) som ligger New Jersey. De två andra flygplatserna i New York är John F Kennedy och La Guardia.

Att flyga till Newark är bra, då det är enkelt och billigt att ta tåget från flygplatsten in till Pennsylvania Station (mest kallad “Penn Station”) som ligger när Madison Square Garden mitt på Manhattan.

Ett alternativ till direktflyg är såklart att flyga via Köpenhamn, Frankfurt, Amsterdam eller varför inte London. Den stora nackdelen är att det tar längre tid och att flygtiderna är sämre. Två saker som är viktiga om man endast ska vara en långhelg i New York, då vill man inte spenderar onödigt mycket tid på flygplatser eller flyga mitt på dagen. Fördelen är såklart att utbudet är större om man kan tänka sig byten och att det då ibland går att hitta en billigare resa.

Om man däremot bor i den södra delen av Sverige brukar det i regel vara smidigare att flyga ifrån Köpenhamns flygplats Kastrup. Bor man till exempel i Helsingborg, Lund eller Malmö så kan man smidigt ta sig till Kastrup med ett direkttåg som går över Öresundsbron.

I från Köpenhamn går det också direktflyg till New York, vilket helt klart är det smidigaste sättet att resa på.  På  Flystart.dk finns det en hel del bra information om vilka bolag som har de bästa och billigaste biljetterna för just dig.