Hotell

För dig som har en digrare reskassa listar vi här våra favorithotell i staden. De är listade i prisstegrande ordning.

The New York Palace

Det här är ett av New Yorks kändaste hotell. Det kostar från 3000 kronor per natt att bo här. Det ligger nära nästan allt och är placerat mitt emot St. Patricks Cathedral. Den närmaste sevärdheten här är förmodligen Rockafeller Center.

Trump International Hotel

Det är svårt att skriva om eleganta hotell i New York utan att nämna det världskända Trump International Hotel. Det är fönster från golv till tak och badrummen förtjänar ett kapitel för sig själva… Här ligger dessutom Jean Georges restaurang som har otroligt god mat med fransk stil.

Hotel Plaza Athenee

Det här är ett av de mest romantiska hotellen i New York och lämpar sig därför perfekt för exempelvis en smekmånad. Det är en fransk touch på interiören och det ingår mycket i det vackra rummen.

The Carlyle

The Carlyle är så klassiskt lyxigt som det kan bli. Här bor kändisar som har råd att kosta på sig det finaste. Det finns bland annat en tjusig jazzklubb i byggnaden och inredningen är antik.

The Peninsula New York

Nu börjar vi komma upp i den allra högsta klassen… Mitt på Manhattan-gatan 5th avenue ligger The Peninsula New York sedan 1905. Här finns allt en finsmakare kan önska.

The Waldorf Towers

Och sist men långt ifrån minst: The Waldorf Towers. Det här flådiga hotellet är inspirerat av art deco-stuket och ligger vid Park Avenue. Hotellet är väldigt vackert arkitekturmässigt, har en fantastisk restaurang och rum som slår de flesta andra i världen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*