Inför resan

En av de viktigaste sakerna när man planerar en resa är förstås att man får bra biljetter. Kanske vill du ha ett billigt flyg eller så prioriterar du bekvämligheten. Oavsett vilket, se till att du bokar i god tid och att du vet när och hur biljetterna ska hämtas ut.

Utan ett giltigt pass kommer man sällan långt utanför Sveriges gränser. Se därför till att du har ett pass som inte har gått ut, och att ditt pass ligger i packningen!

Något annat som är väldigt avgörande är att du ser till att du har de eventuella visum du behöver. Prata med flygbolaget eller ambassaden ifall du är osäker.

Ifall du ska upp mitt i natten bör du vara säker på att du har ställt minst ett larm som du kan lita på får upp dig ur sänghalmen. Det är inte kul att ha investerat ledighet, tid och pengar i en resa som man missar!

Att växla pengar är inte nödvändigt ifall du har kreditkort eller tänker växla på plats. Icke desto mindre kan det vara väldigt skönt att ha några dollar redo till eventuella inköp på planet/flygplatsen. Dessutom är det tråkigt att spendera massa tid på växelkontor när man väl är framme.

Det tar sin rundliga tid att flyga till USA. Vi rekommenderar därför att du packar gott om läsning, musik och gärna en godbit eller två. På i stort sett alla flyg ingår måltider, men se också till att vara på det klara med vad som faktiskt ingår och annars ta med pengar så att du kan köpa mat på flyget. Ofta är det kallt på planen, så klä dig varmt. Kom ihåg att du alltid kan be kabinpersonalen om en extra filt när det är sovdags.

Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*