Ny gränskontroll kan öka USA-resorna

Svensken älskar att resa till USA och resorna har ökat år efter år. Nu om det kommer införas ny gränskontroll kommer resorna att öka ännu mer.

178417-brooklyn-bridgeVi människor reser allt mer, vilket är fantastiskt. Och för att möta det växande trycket av resenärer måste flygplatserna bli bättre och större för att man ska kunna minska irritationen. I en artikel från dn.se går det att läsa att det kommer att bli nya gränskontroller i USA, vilket kommer att medföra fler resor.

Ökning med 60 %

Bara om man jämför från 2013 och nu så har flygresorna ögat med hela 60 %. Mycket tack vare att flygbiljetterna blir billigare, men självklart även att allt fler människor känner att de vill unna sig att se världen och unnar sig att resa och att ta ledigt och åka långt bort.

Gränskontroller på Arlanda

Vad som nu väntas göra är att man planerar att flytta gränskontroller till Arlanda för att med det skapa ett näringslivsutbyte. Vidare i artikeln går det att läsa att lilla Sverige är det land som investerar med i USA, om man ser till per capita. För att då flörta mer med det svenska folket och för att underlätta så kommer man att göra flygplatsens F-pit till Amerikansk där man kommer att ha både passkontroller och säkerhetskontroller som kommer att skötas av Amerikansk polis.

Så, frågan är om detta kommer att spridas till fler länder om man ser att detta kommer att ge frukt. För, många är det som väljer bort USA för att man är rädd för de långa passkontrollerna. Men, om du väljer att åka till New York så ska du läsa denna artikel först där vi skrivit om att turista i den stora staden.