Sevärdheter

Det skulle ta flera månader att plöja igenom alla spännande och roliga utställningar, utsiktsplatser och andra sevärdheter i New York. Därför har vi samlat ihop våra favoriter inom varje område!

Frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan behöver knappast en närmare presentation. Den förmodligen mest uppmärksammade kvinnliga statyn i världen står på Liberty Island och är New Yorks kändaste symbol. För många även den vanligaste markören för USA.

Central Park

Mitt på Manhattan ligger Central park som är ett enorm lummigt område. Här kan du jogga innan jobbet, äta på ett stort antal olika restauranger, gå på zoo, besöka museum, ta en kaffe på något av de många caféerna… För att inte nämna allt folk du kan titta på!

Empire State Building

Det här är den högsta byggnaden i hela New York, och en gång i tiden faktiskt den högsta i hela världen. Det finns 102 våningar i huset, och från den åttiosjätte kan man se ut över en utsikt man inte glömmer i första taget!

Times Square

Times Square kallas ofta för New Yorks hjärta. Det här är pulsen är som högst, oavsett vilken tid på dygnet det är. Här finns affärsliv, fest, möten och storstadsliv i sin essens.

Staten Island-färjan

Staten Island-färjan är faktiskt gratis, och med hjälp av den kan du få se fantastiska vyer över frihetsgudinnan och den kända ”New York skyline”. Resan tar cirka en timme och är inget man borde missa!

American Museum of Natural History

New Yorks naturhistoriska museum kombinerar rymden med vetenskapen och vetenskapen med naturen. Det här är ett av landets största och mest välbesökta musem, med ett stort kalendarium. Som amerikanarna säger: Take your pick!

Metropolitan Museum of Art

Det här berömda museet kallas i folkmun oftast för the MET, och ska alltså inte förväxlas met the Mets. Museet är 186 000 kvm stort och har en mängd olika intressanta utställningar om konst och konstnärer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*