Subkultur i New York

Det finns även skejtare på Upper East Side

Först och främst kanske det ska sägas att en subkultur definieras olika beroende på var i världen man är, men i New York kan en subkultur vara allt och alla får vara med.

New York är, precis som det slitna uttrycket säger, en smältdegel. Där finns folk från alla världens delar. Några kom igår, medan andra anlände för tvåhundra år sedan. Den ständiga strömmen av nya new-yorkers har underbyggt den omåttligt stora acceptans för kulturer och folkslag som idag finns i staden. Då alla kulturer får utrymme att blomstra kommer även deras bästa sidor upp och i den social-kulturella miljön i New York plockas godbitar ut och sätts i nya sammanhang. Rent socialt känner sig de flesta som en outbytbar del i den organiska massan som är New York. De som idag väljer att köpa lägenheter i USA och väljer New York blir snabbt både integrerad och assimilerad, men med sin egen frihet för kulturutövande i behåll. I denna kultur är det därmed lätt att våga pröva nya saker. Eftersom normen ständigt omdefinieras är det lättare för, säg, en på övre Manhattan att dra på sig ett par rullskridskor och skejta till jobbet i Battery Park.

Bland cyklar och löpare

I Central Park utövas många klassiska fritidsaktiviteter, som bland annat yoga och löpning av alla slag. Runtom i hela Manhattan svischar egendomligt klädda cykelbud och reklamare runt på ännu egendomligare cyklar. Bron över till Williamsburg, Brooklyn, är en koncentrerad ström av hipsters som ska till och från jobb och nöjen i sin favoritstadsdel i New York. Den sistnämnda stadsdelen är kanske en av stadens tätaste vad gäller just subkulturer.